00:04
Про участь в IV Міжнародній конференції "Обними - Не отпускай"

  26 липня 2014 року на базі Київського Християнського Університету відбулася IV Міжнародна конференція "Обними - не отпускай", присвячена потребам дітей з обмеженими можливостями  (детальніше тут: http://www.neotpuskay.com/ )

Девід Долтон є автором і організатором Міжнародної конференції ""Обними - Не отпускай"", яка щорічно проводиться в м. Києві з 2011 року. 
Девід і його дружина Джейн Долтон - батьки 14 дітей (5 їх власні та 9 усиновлені), живуть у Вірджинії, США. Сім"я  Долтонів захищає права дітей з обмеженими можливостями більше 28 років. У одного з їхніх рідних дітей синдром Дауна, як і у дев'яти усиновлених з Ефіопії та  України. Спонсорами конференції виступили асоціації та організації США, Німеччини, України, тому захід для всіх учасників був безкоштовний.

В конференції прийняли участь лектори та доповідачі з США, Німеччини та України.

Учасники (батьки та спеціалісти, які працюють з особливими дітьми) приїхали з усіх куточків України: Одесса, Харків, Миколаїв, Львів, Запоріжжя, Тернопіль, Луцьк, Житомир, Київ і т.д. 

Всі  учасники конференції отримали програму з відміткою, за попередньою реєстрацією та за власним вибором чотирьох тематичних занять в кожній сесії (фоторепортаж з відвідування занять та інформація про ведучих  нижче). Умовою отримання сертифікату про проходження навчання на IV Міжнародній конференції  "Обними - не отпускай", присвяченій потребам дітей з обмеженими можливостями було  відвідування всіх 4 занять, кожне відвідування  заняття  відмічалось "наклейкою". Окрім цього,  учасники отримали: літературу, буклети, 2 диски для дітей,  візитки спеціалістів, бажаючі змогли придбати посібники та літературу у Вернер Шпаннера.

Фоторепортаж

 

I сесія. Тематичне заняття "Гра як засіб та мета терапевтичних втручань ерготерапевта"  (ведуча: Ольга Мангушева має магістерську ступінь з ерготерапії,  працює старшим ерготерапевт в МБФ «Місія в Україну», м. Житомир.)

 

   

II сесія. Тематичне заняття "Базове (елементарне) навчання дітей з аутичною поведінкою, поради практика" (ведучий: Вернер Шпанер (Німеччина), психолог,  використовує сучасні методи роботи з особливими  дітьми, останні 10 років працює в  Інституті реабілітації ім. Януша Корчака для людей з психічними розладами м. Одеса).

Вразило: емоційність, відкритість фахівця та "практичний показ" на слухачах індивідуального підходу до дітей з аутичними розладами. В кінці заняття Вернер влаштував розпродаж своїх  посібників та літератури.

 

 та всі ведучі конференції 

III сесія. Тематичне заняття "Мультидисциплінарний підхід до обстеження та лікування дітей з відхиленнями в психомовленнєвому розвитку" (ведуча: Оксана Хамза, дитячий психіатр, завідуюча дитячим психіатричним відділенням Одеської психіатричної лікарні  №2, стажувалася в Німеччині).

Вразило: грамотнамолода, амбіційна і чесно признається, що скоро вона стане відомою - і я впевнена, що буде саме так. Ех, нам би  в місто такого дитячого психіатра, а для особливих дітей, взагалі - спеціаліст супер! Для всіх бажаючих є аудіозапис  її виступу - правильні речі говорила, на жаль, таких спеціалістів в Україні мало!

 

    

IV сесія. Тематичне заняття "Використання сучасних технологій, для допомоги людям з обмеженими можливостями стати активними членами суспільства" (ведучий: Девід Долтон. Разом з дружиною Джейн вони є авторами та організаторами міжнародної конференції "Обними- не отпускай", батьки 14 дітей, у 10 з них-синдром Дауна ).

Позитив та враження: поки Девід розповідав про сучасні технології, ми з Джейн активно спілкувались,  переглядали на мобільному телефоні фото та відео з життя їх сім"ї в США, що цікаво: не знаючи мов, ми легко змогли розуміти  один одного, через міміку, жести, малюнки в зошиті і т.д. Наше спілкування  за "першим столом" протягом заняття наскільки було активне, що слухачі в кінці заняття підійшли та попросили мене бути перекладачем в розмові з Джейн (перекладач був зайнятий з Девідом), і були дуже здивовані, що я не знаю англійської (вивчала німецьку), а Джейн української. Так, як я "прослухала" все заняття розповіді  Джейн, мені одній з групи слухачів подарували 2 конспекти презентацій, і  окрім цього Джейн дала адресу свого блогу. 

Під час конференції зустріла не тільки  колег, а й уже знайомих (по арт-пікніку Слави Фролової) сімей особливих дітей.

Міжнародна конференція "Обними-не отпускай" тривала з 8.30 до 19.45 і залишила не тільки багато  вражень та отриманого досвіду під час навчання, але й роздумів........................?

Переглядів: 943 | Додав: luydmila | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 8
6 Анна  
0
Очень хочется услышать Ваши впечатления лично, на первой встрече психологов в сентябре smile

8 luydmila  
0
Да, у меня очень много впечетлений будет о работе и обучении во время отпуска

5 Анна  
0
Меня история той семьи удивляет, вдохновляет и вызывает трепет... Если бы не Девид и Джейн, что было бы с детьми, в частности украинскими... sad Как проходит жизнь в такой необычной семье?

7 luydmila  
0
А с каким трепетом и любовью Джейн рассказывала о своих детях (о всех 14 детях). Отношения в их семье, как я увидела, держаться на позитиве, на уважениии друг к другу...Пересматривая их фотки, можно сказать, что  они ведут очень активный и здоровый образ жизни (на фейсбуке есть их семейные фотографии)

4 Тatyana  
0
tongue

2 штв  
0
thumb

3 luydmila  
0
Дякую  за відвідування сайту!

1 luydmila  
0
Каждый наш поступок эхом отзывается в десятках других жизней. Каждый поступок других людей изменяет нас. Именно поэтому, прежде чем сделать очередной шаг, подумай о тех, кого ты изменишь, и о том, как ты изменишься сам.
Подумал? Шагай! Все лучшее впереди! salute

Ім`я *:
Email *:
Код *: