22:17
Про проведення заняття в Національному інституті раку

$IMAGE1-left$ Handgum! Слово «хендгам», як неважко здогадатися, походить від двох англійських слів: «hand» — рука і «gum» — жуйка. Складаємо два слова разом — отримали «жуйка для рук». У народі хендгам. Це пластична маса, якій можна надати будь-яку форму. Але, при створенні деякого зусилля, вона рветься, хоча і володіє пружністю. Купити її можна і в магазині, але набагато цікавіше зробити самим! Ось цей виріб ми сьогодні і творили з Людмила Стреж.
Це жуйка для рук і дуже незвичайний полімер: в тривалих проміжках часу хендгам веде себе подібно рідині, він повільно стікає, капає і розтікається по поверхні. Якщо зробити кульку і покласти на стіл, то через деякий час кулька стане калюжкою. При швидкому впливі handgum - це тверде тіло. Жуйка для рук хендгам володіє властивостями неньютонівської рідини. 
Handgum як пластилін, тільки не липне до рук, не залишає слідів на поверхні і не тримає форму. Вироби з нього не треба зберігати, зліпив і хендгам сам розтікся. Це просто хороший спосіб зняття стресу і розминки кисті.

Переглядів: 426 | Додав: luydmila | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: