00:05
Про проведення семінару для вчителів-логопедів "Використання арт-терапевтичних матеріалів в роботі з дітьми ОПР"

      9 грудня 2014 року в дошкільному навчальному закладі "Центр розвитку дитини" для вчителів-логопедів (всього 8 осіб) проведено семінар-практикум на тему  "Використання якісного арт-терапевтичного матеріалу (інструментарію) в роботі з дітьми, які мають психофізичні  особливості". Вчителям-логопедам запропоновані різні психолого-педагогічні техніки з використанням арт-терапевтичних  матеріалів для творчості, як виготовленими власноруч, так і придбаними в магазині. Впродовж заходу, учасники також пропонували свої вправи та методи використання арт-терапевтичного матеріалу в логопедичній роботі з дітьми. Матеріали, виготовлені вчителями-логопедами на семінарі, будуть використані для роботи з дітьми в казкотерапії, ігровій терапії, сміхотерапії, образотерапії тощо.  Наприкінці вчителі-логопеди поділилися позитивними враженнями від проведеного заходу та внесли пропозиції, стосовно співпраці вчителів-логопедів та практичного психолога.

Фоторепортаж

Знайомство з пластиліном "Магічні кульки" 

   

Створення групової "Мандали на папері", малювання масляною та сухою пастеллю, восковими олівцями

   

"Мій оберіг",  малювання на дисках вітражними фарбами

  

Вправи на дихання, розвиток дрібної моторики, "мокре валяння"
"Килимок для казкотерапії"

      

Робота з фольгою. Створення "Казочки по колу"

       
Малювання на папері аромоолією "Ренген душі"

  
Робота з глиною. Створення предметів, образів, тощо

    
Презентація матеріалів, виготовлених власноруч ("лунний пісок", хендгам, "стрибаючий пластилін", стрибунець, кольорові крупи  тощо), знайомство з тістом, воском, килимком для малювання водою, гравієм,"марбу",аквакульками

Зворотній зв"язок  "М"яч по колу"

  

Переглядів: 683 | Додав: luydmila | Теги: арт-терапія Стреж Людмила | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 3
3 Тatyana  
0
holiday

1 штв  
0
salute2 hearts Кількість  та доцільність практичного використання запропонованих для вчителів-логопедів арт-терапевтичних технік просто ВРАЖАЄ!  Отримала нові знання та позитивні емоції, зявилися нові ідеї. Дякую Тетяні Олександрівні та Людмилі Василівні за цікавий  та змістовний захід!!!

2 luydmila  
0
tongue

Ім`я *:
Email *:
Код *: