11:55
Про навчання за авторською програмою «Психологічний супровід дітей з особливостями психофізичного розвитку"

 20-21 червня протягом 16 годин проходило навчання за авторською програмою «Психологічний супровід дітей з особливостями психофізичного розвитку методами арт-терапії». Два дні учасники інтенсивно працювали в арт-терапевтичних напрямках: ігрова терапія, мандалотерапія, лялькотерапія, казкотерапія, елементи пісочної анімації, ізотерапія з використанням різних способів малювання та матеріалів (суха та масляні пастелі, вітражні, гуашеві, акварельні фарби, пісок та фарби виготовлені власноруч, глина, тісто, різні види пластиліну, а саме:шовковистий, хендгам, «магічні кульки», «чарівний пластилін», а також використані фольга, вовна, різнокольорова тканина тощо). Велике задоволення всі присутні отримали під час проведення технік з танцювально-рухової та тілесно-орієнтованої терапії. 
Впродовж 2 днів учасники знайомились з метафоричними асоціативними картками Ірини Нагірної «Возраст счастья», авторськими «Дні змін», а також з психологічними листівками Ірини Авідон, Ірини Юрової та ін. 
Окрім цього, у всіх присутніх була можливість зануритись в атмосферу дитинства - погратися в улюблені ігри «особливих» дітей та попрацювати з арт-матеріалами та обладнанням, які використовуються в роботі з дітьми, які мають особливості психофізичного розвитку. Всі техніки та методики супроводжувались прикладами з досвіду роботи, з показом відеопрезентацій по використанню арт-матеріалів та обладнання з «особливими» дітьми, детальним обговоренням методик (терапевтичними діалогами). 
Люблю своїх учасників тренінгів і стараюсь, щоб всім було зручно, приємно та комфортно. Тому після заняття всі учасники йшли додому не тільки з матеріалами та роботами, виготовленими власноруч, а ще й з подарунками з «Чарівної скриньки». В кінці 2-денного тренінгу - "Свято дитинства" та сертифікація. 
Дякую, любі мої, за вашу активність, відкритість, щирість та теплі відгуки! Наша робота надихнула мене на створення та проведення нових проектів в цьому напрямку. Бажаю всім гарного відпочинку та творчого натхнення. До нових зустрічей!

Переглядів: 440 | Додав: luydmila | Теги: арт-терапія Людмила Стреж | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: