15:13
Про лялькотерапію в роботі з дітьми

 Лялькотерапія - це один з напрямків арт-терапії, що використовується в якості основного прийому психокорекційного впливу ляльки, як проміжного об'єкту взаємодії дитини і дорослого. Ідентифікуючи себе з лялькою, дитина в умовній ситуації проектує свій внутрішній світ і проявляє реальні почуття та емоції.
Лялькотерапія широко застосовується для вирішення конфліктів, поліпшення соціальної адаптації, в корекційній роботі зі страхами, заїканням, порушеннями поведінки, а також в роботі з дітьми, що мають емоційну травму. Ляльки допомагають розвинути природні здібності, образне мислення, пам'ять, емоційну сферу, самосвідомість і самоконтроль. Вони сприяють формуванню позитивних установок, емоційної і моторної адекватності, комунікативних навичок.
Будь-яке заняття по лялькотерапії проходить в три етапи:
перший етап - виготовлення ляльки (в більшості випадків для дітей дошкільного віку та дітей з особливостями психофізичного розвитку, ляльки виготовляють дорослі або процес виготовлення відбувається спільно дитина-дорослий);
другий етап - знайомство зі своєю лялькою з допомогою "чарівних питань";
третій етап - казкотерапія за допомогою ляльок та використання схем по створенню казок.
Таким чином, лялькотерапія - це захоплююча і доступна форма роботи з дітьми, оптимальна можливість корекції поведінки, гармонізації особистості дітей з проблемами через розвиток здібностей самовираження і самопізнання.

Переглядів: 1619 | Додав: luydmila | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: