12:55
Батьківські збори на тему "Психологічна готовність дітей до навчання в школі"

   13 березня 2014 року на базі дошкільного навчального закладу «Центр розвитку дитини» в приміщенні кабінету практичного психолога відбулися батьківські збори на тему «Психологічна готовність дітей до навчання у школі». Всього було присутніх батьків 24 особи ( з них: 21 мама, 2 тата і 1 бабуся). 
   В батьківських зборах прийняли участь вихователі старших груп дошкільного навчального закладу «Центр розвитку дитини»: Полегешко С.М., Большакова Н.В., Кухар Є.П., вихователь додаткових освітніх програм логіко-інтелектуального направлення Прудиус Ж.В., практичний психолог Стреж Л.В., вчитель початкових класів загальноосвітньої школи №1 Решетняк О.М. 
   В ході зустрічі практичний психолог познайомила з поняттям «шкільна зрілість», з основними компонентами психологічної готовності дітей до навчання в школі, надала рекомендації з демонстрацією дитячих робіт та представила обладнання і матеріали по підготовці дітей до навчання в школі вдома. Стреж Л.В. повідомила, що з 17 березня починається другий етап вивчення психологічної готовності дітей до навчання в школі та запросила батьків бути присутніми разом з дітьми під час вивчення ПГШ.  
  Прудиус Ж.В. надала рекомендації,щодо розвитку інтелектуальної сфери майбутніх першокласників, представила індивідуальні графічні роботи дітей старших груп на розвиток пам’яті, мислення, уваги, дрібної моторики, які були виконані на заняттях студії «Чомусики» та презентувала батькам робочий зошит затверджений МОН України по розвитку психічних процесів. 
   Позитивні враження залишили присутні від перегляду фільму «Хвилинки арт-терапії» з участю дітей старших груп.
   Актуальним, цікавим та змістовним був виступ вчителя початкових класів Решетняк О.М.., яка познайомила з новими програмовими вимогами в 1 класі, відповіла на численні запитання батьків.  
  В кінці зустрічі батьки отримали інформаційно-діагностичний буклет на тему «Скоро до школи». Після зборів бажаючі батьки мали змогу індивідуально підійти до вчителя, вихователів та практичного психолога з питаннями, які їх цікавлять. 

                                                                                     

                                                                                                        

                                                                                                                            

Переглядів: 2422 | Додав: luydmila | Теги: психологічна готовність, Батьківські збори | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 1
1 luydmila  
0
tongue

Ім`я *:
Email *:
Код *: