22:55
семінар-практикум «Особливості організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах»
      11 грудня 2013 року навчально-методичним кабінетом спеціальної педагогіки Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів проведено семінар-практикум «Особливості організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах» для адміністративних та педагогічних працівників м. Славутича. Цікавою, змістовною, інформативною виявилась зустріч з завідувачем навчально-методичного кабінету спеціальної педагогіки КОІПОПК Татаринцевим Олександром Володимировичем, в якій прийняли участь педагогічні працівники: практичні психологи ДНЗ та ЗНЗ, вчителі-логопеди, дефектологи, вихователі та інші. В ході роботи семінару-практикуму обговорювалися питання стосовно впровадження інклюзивної освіти, нормативно-правове забезпечення інклюзивного навчання в Україні та ін.
В рамках семінару Татаринцев Олександр Володимирович, завідувач навчально-методичного кабінету спеціальної педагогіки КОІПОПК ознайомився з роботою дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу "Центр розвитку дитини" (завідуюча Машковська Т.М.), який є одним з базових для здійснення дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня з теми "Соціальна адаптація та інтеграція в суспільство дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку шляхом запровадження їх інклюзивного навчання». Машковська Т.М. завідуюча дошкільним навчальним закладом «Центр розвитку дитини» презентувала роботу логопедичної, медичної та інших служб і кабінетів закладу.
В ході екскурсії презентовано кабінет практичного психолога, де були представлені по роботі з дітьми з особливостями психофізичного розвитку, нетрадиційне обладнання та матеріали для проведення арт-терапевтичних занять, які ввійшли в корекційно-розвивальну програму «Подорож у чарівну країну «Я та Ми». За рекомендацією КОІПОПК (Рецензент: Татаринцев Олександр Володимирович, завідувач навчально-методичного кабінету спеціальної педагогіки КОІПОПК) програма схвалена згідно протоколу №2 від 28 лютого 2013 року засідання науково-методичної ради Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів та проходить апробацію протягом 2013/2014 навчального року у навчально-виховному процесі дошкільного навчального закладу (ясел-садка) комбінованого типу «Центр розвитку дитини» відділу освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради.
 
Переглядів: 680 | Додав: luydmila | Теги: інклюзивна освіта | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 3
3 Анна  
0
smile

2 Тatyana  
0
question

1 luydmila  
0
tongue

Ім`я *:
Email *:
Код *: